Foredragskoncert om sangens betydning for genforeningen.
Oplev en fortælling om sangens historie og rolle i Sønderjylland fra 1848 og frem. Hvordan sangen i slutningen af 1800-tallet udviklede sig i foreninger, forsamlingshuse og private hjem. Og hvordan de tyske myndigheder på alle måde prøvede at chikanere fællessangen i den danske del af befolkningen, fordi man forstod sangens betydning og evne til at skabe fællesskab. Fortællingerne føres frem til sangens rolle i forbindelse med afstemningen og genforeningen samt i tiden efter 1920. Hele fortællingen understøttes af musik og sange undervejs – nogle fremført af Zenobia og andre som fællessange.
Sangforsker og foredragsholder Elsemarie Dam-Jensen er museumsinspektør på Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Tønder. Hun har forsket i sangens historie i Sønderjylland og udgivet flere bøger om emnet. Hun har en omfattende foredragsvirksomhed om kulturhistorie og sønderjysk sangtradition bag sig.
Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sangtradition. De tre kvinder har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. De er alle oprindeligt fra området nær Egtved i Jylland og har den danske sangskat med hjemmefra. De har fra starten suppleret hinandens musikalske særkender fornemt og har siden trioens start skabt en fælles tilgang til musikken og teksterne.
Denne begivenhed er allerede afholdt.